Ana içeriğe atla

Bagajımız

TASARIM FABRİKASINDA ÖĞRENCİLERDEN BEKLENTİLERİMİZ NELERDİR? 

Profesyonellerin deneyimlerinden faydalanacakları, iş başında öğrenme fırsatı yakalayacakları, tasarım ve çözüm odaklı proje geliştirmelerini, staj yaparak istihdam sürecine uyum sağlamalarını beklemekteyiz.

Öğrencilerimizin vizyonlarını ve yaratıcılıklarını geliştirmelerini, stüdyo ve diğer birimlerden faydalanarak işlerini geliştirmelerini akademik temsilcilerimizden de bu yönde danışmanlık ve destek istemelerini beklemekteyiz. Bunlara ek olarak hedef gruplara yönelik usta-çırak eşleştirme, tasarım odaklı düşünme, creathon etkinliği, girişimcilik, iş geliştirme ve danışmanlık hizmetleri, müşteri ve yatırımcılar ile buluşma altyapısının hazırlanması, aynı zamanda girişimci adayı olan tasarımcıların birbirleri, uzmanlar ve müşteriler ile etkileşime girmesini beklemekteyiz.

TASARIM FABRİKASINDA ÖĞRENCİLERE SAĞLADIĞIMIZ OLANAKLAR NELERDİR?

Öğrenciler, profesyonel tasarımcılardan ve sanatçılardan usta-çırak ilişkisine uygun olarak iş başında eğitim alacak, akademik projelerini profesyonel iş ortamında hazırlayacak, tasarım odaklı düşünme eğitimleri ile projelerini geliştirerek yaratıcılık bilgi ve becerilerini artıracak ve girişimcilik eğitimleri ile işletmelerini kurmaya çalışacaklardır. 

Girişimci genç yaratıcılara eğitim, danışmanlık, mentörlük ve iş geliştirme desteği alacağı disiplinler arası olanaklar sağlanacaktır.

Tasarım Fabrikası'nın geleceğe yapacağı yolculuğun bagajında en geniş alan, İstanbuldaki tüm üniversitelerin 2./3. ve 4. sınıf öğrencileri ile 29 yaşı aşmamış mezınlarının fikirleri ve hayallerine ayrılmıştır. Eğer siz de geleceğe yön verecek genç fikir ve projelerinizi Tasarım Fabrikası'yla paylaşmak istiyorsanız başvuru formunu doldurabilirsiniz. Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Başvuru Kabul Edilecek Bölüm ve Programlar

  • Mimarlık
  • Elektrik Elektronik Mühendisliği
  • Grafik Tasarımı
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Endüstri Mühendisliği
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  • Çizgi Film ve Animasyon
  • İletişim Tasarımı
  • Radyo, Televizyon ve Sinema
  • İletişim Sanatları
  • Sanat ve Kültür Yönetimi
  • İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
  • Bilgisayar Programcılığı
  • Moda Tasarım
  • Yeni Medya ve İletişim
  • Radyo ve Televizyon Teknolojisi

TASARIM FABRİKASINDA PROFESYONELLERDEN BEKLENTİLERİMİZ NELERDİR?

Profesyoneller, başta Tasarım Fabrikası çevresindeki 3 ilçeden olmak üzere il genelinde kendi hesabına veya bir işletme için çalışan kişilerdir. Müşteri ve yatırımcılar ile buluşarak tasarımlarını ticari metaya dönüştürebilecek, genç yaratıcıları çırak olarak yanlarına alarak hem iş yüklerini hafifletecek hem de tecrübe, bilgi ve birikimlerini aktarmalarını beklemekteyiz.

Konferans, workshop ve toplantılara katılmalarını ayrıca bu mekanları kullanacak ürün ve performanslarını sergileyecek özgürce yaratma ve diğer disiplinler ile etkileşimde bulunmalarını beklemekteyiz.

TASARIM FABRİKASINDA PROFESYONELLERE SAĞLADIĞIMIZ OLANAKLAR NELERDİR?

50 profesyonel tasarımcı/sanatçı; ortak alanda çalışabilecek, stüdyolarımızda tasarımlarını somutlaştırabilecektir. Laboratuvar ve atölye imkanlarının proje geliştirmek için kullanabilecekler ve ortak hibe projeleri yürütebileceklerdir. Buna ek olarak prototipleme atölyelerimizden de faydalanabileceklerdir. Diğer yandan açık ofis hizmetleri, adres gönderme, posta karşılama, toplantı odalarını kullanma ve İKÜ’nün sunduğu kültürel-sanatsal etkinliklere katılabileceklerdir.

Tasarım Fabrikası dünyaya pozitif dokunuş sağlamak cesaretiyle geliştirilmiş inovatif düşünceleri desteklemeye hazır profesyonellerin deneyimine de bagajında daima yer açar. Deneyimiyle Tasarım Fabrikası'nda fikirlerini geliştirmek ve gerçekleştirmek isteyen gençlerle buluşacak profesyoneller arasında yerinizi almak için bize ulaşın. Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

AKADEMİK ARAŞTIRMA PLATFORUNDA NELERİ AMAÇLIYORUZ?

Fikirleri ve deneyimi yeni bir perspektifle geliştiren, düşündüren ve sorgulatan nitelikli sorular ve kapsamlı bir araştırmayla sürece rehberlik edebilecek geniş akademik network, Tasarım Fabrikası’nda özel bir yere sahiptir.

Fabrikamızda Multidisipliner çalışma ortamı yaratmayı hedeflemekteyiz.  Akademik Araştırma Platformunda asıl amacımız akademisyenlerimizin birlikte bir çalışma ortamı oluşturup yaratıcı endüstrilerin geleceğine dönük makaleler yayımlamaları, kendi aralarında proje geliştirmeleri, öğrencilere destek olacak koşulları sağlayıp kendilerinin de bu işe gönül vermelerini, hibe programlarına başvuru yapmaları, buna ek olarak  akademisyenlerimizin kendi aralarında kitap ve raporları yayımlaması, kendi alanları ile ilgili proje geliştirmeleri amaçlamaktayız. 

AKADEMİK TEMSİLCİLERİMİZDEN BEKLENTİLERİMİZ NELERDİR?

Projemizin asıl amacı yaratıcı endüstrilere odaklanmaktır. Akademik temsilcilerimiz bağlantıları ve networkleri ile bağ kurup sektörlere ve işletmelere ulaşarak öğrencilerimize yaratıcı endüstriler alanında ders içeriği üreterek öğrencilerimizi besleyip bilgilendirmeleri beklenmektedir. 

Tasarım fabrikası bünyesinde, disiplinlerarası ekiplerin yenilikçi ürün fikirleri ve prototipleri geliştirebilmesi amacıyla eğitim dersi vermeleri, teknolojinin sunduğu en yeni ürün geliştirme ve prototipleme yöntemlerini öğrencilerimize aşılamaları beklenmektedir.

 

Dr. Öğr. Üyesi Ece Naz Ermiş

Dr. Öğr. Üyesi
Ece Naz Ermiş

Fen-Edebiyat Fakültesi
Psikoloji Bölümü

Öğr. Gör. Dr. Selda Salman

Öğr. Gör. Dr. Selda Salman

STF/
Radyo,Televizyon ve Sinema Bölümü

&Dr.Ömür Kınay Alkan

Dr.Ömür Kınay
Alkan

Kültür Noktası

Ahmet Gökhan Uluçay

Ahmet Gökhan Uluçay

Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri DB/
Yazılım ve İnovasyon Müdürü

Fettah Kurtuluş

Fettah Kurtuluş

Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri DB/
Yazılım Yüksek Mühendisi